Security-check
     
Home Page

Beveilgingsprincipes

Indringers

Virussen

Maatregelen (1)

Maatregelen (2)

Maatregelen (3)

Security check pagina

Risico management

 
Introductie

Op deze pagina kunt u checken of uw PC veilig is. Diverse links en tools staan hier tot uw beschikking. Mocht een link niet meer werken, stuur dan een e-mail.

Wie ben ik
U kunt u op de pagina Wie ben ik? zien, wat op iedere pagina waar u ook surft minimaal van u bekend is. De gegevens die u daar kunt vinden worden dan ook regelmatig op het www weggeschreven in bestanden, en bewaard voor commerciele doeleinden.
Hoe veilig ben ik?

Een hele bekende site is GRC. Hier kun je laten testen hoe veilig uw PC werkelijk is.

http://grc.com/

Shields up is de werkelijke test:

https://grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

De helpdesk van bART heeft een test ontwikkeld die uw systeem scant op de aanwezigheid van Back Orifice of Netbus programma's op uw systeem. De test is te vinden onder de link 'De bART Scantest'.

Symantec Security Check

Symantec Security Check is een gratis dienst die is ontworpen om u te helpen potentiele online beveiligingsinbreuken en virusgevaren voor de computer in kaart te brengen.

Scannen op beveiligingsrisico
Scannen op beveiligingsrisico's
U kunt testen in welke mate uw computer is blootgesteld aan beveiligingsrisico's en u kunt leren hoe u de computer veiliger kunt maken.

Meer informatie Scannen op beveiligingsrisico's
Scannen op virussen
Scannen op virussen
Onderzoek uw computer met de bekroonde virusdetectietechnologie van Symantec om vast te stellen of de computer is geinfecteerd met een bekend virus of Trojaans paard.

Microsoft MSBA

MBSA is een application die je moet downloaden en dus niet via het web mee kan scannen. Het checked  Windows NT 4.0, Windows 2000, and Windows XP systemen voor security misconfiguraties.

MBSA kun je downloaden op: http://www.microsoft.com/technet/security/tools/mbsahome.asp