Maatregelen (3)
     
Home Page

Beveilgingsprincipes

Indringers

Virussen

Maatregelen (1)

Maatregelen (2)

Maatregelen (3)

Security check pagina

Risico management

 
Fysieke beveiliging
Grote bedrijven zijn in het verleden vaak bezig geweest met fysieke beveiliging, echter wogen de kosten niet altijd op tegen de inspanningen om dit uit te voeren. Toch worden er in de praktijk bij het midden en klein bedrijf nog vaak computers ontvreemd. Men neemt voor lief dat dit gebeurd, omdat de verzekering die vaak dekt op een zakelijk inboedel verzekering. Echter bij een diefsal is niet alleen de computer verdwenen, ook de eventuele opgeslagen gegevens. Hoewel in de meeste bedrijven de gegevens op een server worden bewaard (die in een beveiligde ruimte staat) is dit in een particuliere omgeving vaak niet het geval.

Schroef uw kabels vast!
De maatregelen die men kan nemen is om te beginnen om alle kables die naar de computer lopen, en vast te schroeven vallen die ook werkelijk vast te schroeven. Hoewel een dief de kabels stuk kan knippen om tijd te winnen kost dit hem toch tijd, die hij bij een diefstal niet heeft.
Een beveiligingskabel
Er zijn in de handel beveiligingskabels te verkijgen die in het draadwerk staal hebben. Er zit een pinnetje in die zich bij de juiste sleutel of cijfercombinatie in beweging kan komen. In uw computer zit vaak een gaatje in de behuizing waarin de pinnetje kan worden vastgezet. Door de sleutel om te draaien of de cijfercombinatie te veranderen is de kabel niet meer uit de computer te halen. Indiend e kabel is omgelegd om een verwarminsbuis, of een tafelpoot van een stevige tafel, is de computer niet meer mee te nemen.
De harde schijf beschermen.
Hoewel die onderwerp niet een fysieke beveiliging betreft, wordt deze vaak in 1 adem genoemd met de middelen van fysieke beveiliging. Met encryptie van uw harde schijf, kunt het dieven onmogelijk maken om de data van uw computer te bereiken. Een bedrijf dat kan helpen met fysieke beveiliging bij bedrijven is Willemsen CSS:

www.willemsencss.nl


Patches
De meeste mensen zullen thuis Windows als besturingssysteem hebben. Wekelijks komen er aanvullingen uit mbt het besturingssysteem van uw computer.
Al reeds vanaf Windows 98 bestaat de mogelijkheid om updates uit te voeren op uw besturingssysteem. Vaak wordt dit aangeleverd in kleine gedeeltes, zgn patches. Niet alle patches zijn nodig voor de bescherming van uw systeem. Het is onzin om bijvoorbeeld een patch voor Internet Information Server te downloaden, als uw dit systeem niet draait.
Mocht u toch niet de discipline bezitten om een maandelijks of tweemaandelijks hier aandacht aan te besteden, dan is het misschien goed om op te letten of er geen upgrade-set in de handel komt in de vorm van een servicepack of een 2nd of 3rd edition.

Niet alleen van uw besturingssysteem komen er aanvullingen uit. Ook uw ADSL-modem, of gewone telefoon modem kan een opwaardering nodig hebben.